Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gemensamt

1000

Poäng

Ämnen som ingår

Gymnasiegemensamma

600


Engelska 5

100

Historia 1a1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1a

100

Naturkunskap 1a1

50

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1a1

50

Svenska 1 / Svenska som andraspråk

100

Programgemensamma

400


Hygien

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

100

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

Service och bemötande 1

100


Stäng

Inriktning

300

Poäng

Ämnen som ingår

Inriktning kök och servering

300


Matlagning 1

100

Servering 1

100

Mat och dryck i kombination

100


Stäng

Programfördjupning

900-1000

Poäng

Ämnen som ingår

Fördjupning lokal

500


Drycker och ansvarsfull alkoholservering

100

Matlagning 2

200

Servering 2

200

Fördjupning kock

500


Engelska 6

100

Matlagning 3

200

Matlagning 4

200

Fördjupning servis

400


Engelska 6

100

Service och bemötande 2

100

Drycker

100

Matsalshantverk

100


Stäng

Individuellt val

200

Poäng


Stäng

Gymnasisarbete

100

Poäng


Stäng

Gemensamt

1300

Poäng

Kurser som ingår

Gymnasiegemensamma

900


Gymnasiegemensamma

900

Engelska 5

100

Engelska 6

100

Historia 1a1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1a

100

Naturkunskap 1a1

50

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1a1

50

Svenska 1 eller svenska som andraspråk 1

100

Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2

100

Svenska 3 eller svenska som andraspråk 3

100

Programgemensamma

400


Programgemensamma

400

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

Hygien

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

100

Service och bemötande 1

100

Stäng

Inriktning

300

Poäng

Kurser som ingår

Inriktning kök och servering

300


Inriktning kök och servering

300

Matlagning1

100

Mat och dryck i kombination

100

Servering 1

100

Stäng

Programfördjupning

900

Poäng

Kurser som ingår

Programfördjupning kök och servering

500


Programfördjupning kök och servering lokal

500

Drycker och ansvarsfull alkoholservering

100

Matlagning 2

200

Servering 2

200

Programfördjupning kock

400


Programfördjupning kök och servering kock

400

Matlagning 3

200

Matlagning 4

200

Programfördjupning servis

400


Programfördjupning kök och servering servis

400

Arrangemang

100

Drycker

100

Matsalshantverk

100

Service och bemötande 2

100

Stäng

Individuellt val

200

Poäng

Stäng

Gymnasiearbete

100

Poäng

Stäng

Totalt 2800 poäng

Programmet för dig som vill jobba med människor och har ett intresse för mat, dryck och vackra måltidsmiljöer. Du får lära dig hantverket från grunden, både traditionellt och modernt och får kunskaper om måltiden som helhet där allt samverkar för att skapa måltidsupplevelser. Du kommer utveckla kunskaper om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du tränar också på kommunikation, kundbemötande och samarbete och kommer att utveckla din kreativitet och flexibilitet. Under femton veckor av utbildningen har du arbetsplatsförlagt lärande då du utvecklar dina yrkeskunskaper på en arbetsplats utanför skolan. Vi har ett väl utvecklat samarbete med flera av de bästa krogarna i regionen och på andra ställen i Sverige. Restaurangbranschen har också en stark internationell prägel och det finns möjlighet för dig att göra din praktik utomlands, men du börjar din karriär med att tillaga och servera lunch i vår gästrestaurang under handledning av våra duktiga lärare.

Yrkesprogram med grundläggande högskolebehörighet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som från och med hösten 2023 även ger grundläggande högskolebehörighet. Det innebär att du antingen kan börja jobba direkt efter examen eller studera vidare. Du har möjlighet att välja bort högskolebehörigheten. De behörighetsgivande kurserna är:

  • Engelska 6 - 100 poäng
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 - 100 poäng
  • Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 - 100 poäng

Publicerad