Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gemensamt

1000

Poäng

Ämnen som ingår

Gymnasiegemensamma

600


Engelska 5

100

Historia 1a1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1a

100

Naturkunskap 1a1

50

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1a1

50

Svenska 1 / Svenska som andraspråk

100

Programgemensamma

400


Hygien

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

100

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

Service och bemötande 1

100


Stäng

Inriktning

300

Poäng

Ämnen som ingår

Inriktning kök och servering

300


Matlagning 1

100

Servering 1

100

Mat och dryck i kombination

100


Stäng

Programfördjupning

900-1000

Poäng

Ämnen som ingår

Fördjupning lokal

500


Drycker och ansvarsfull alkoholservering

100

Matlagning 2

200

Servering 2

200

Fördjupning kock

500


Engelska 6

100

Matlagning 3

200

Matlagning 4

200

Fördjupning servis

400


Engelska 6

100

Service och bemötande 2

100

Drycker

100

Matsalshantverk

100


Stäng

Individuellt val

200

Poäng


Stäng

Gymnasisarbete

100

Poäng


Stäng

Gemensamt

1300

Poäng

Kurser som ingår

Gymnasiegemensamma

900


Gymnasiegemensamma

900

Engelska Nivå 1

100

Engelska Nivå 2

100

Historia Nivå 1a1

50

Idrott och hälsa Nivå 1

100

Matematik Nivå 1a

100

Naturkunskap Nivå 1a1

50

Religionskunskap Nivå 1

50

Samhällskunskap Nivå 1a1

50

Svenska/svenska som andraspråk Nivå 1

100

Svenska/svenska som andraspråk Nivå 2

100

Svenska/svenska som andraspråk Nivå 3

100

Programgemensamma

400


Programgemensamma

400

Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1

100

Måltid och bransch Nivå 1

200

Måltid och bransch Nivå 2

100

Stäng

Inriktning

300

Poäng

Kurser som ingår

Inriktning kök och servering

300


Inriktning kök och servering

300

Mat och dryck i kombination Nivå 1

100

Matlagning Nivå 1

100

Servering Nivå 1

100

Stäng

Programfördjupning

900

Poäng

Kurser som ingår

Programfördjupning kök och servering

500


Programfördjupning kök och servering

500

Barteknik och ansvarsfull alkoholhantering Nivå 1

100

Försäljning och kundservice Nivå 1

100

Mat och dryck i kombination Nivå 2

100

Matlagning Nivå 2

100

Servering Nivå 2

100

Programfördjupning kök

400


Programfördjupning kök

400

Matlagning Nivå 3

200

Matlagning Nivå 4

200

Programfördjupning servis

400


Programfördjupning servis

400

Servering Nivå 3

200

Servering Nivå 4

200

Stäng

Individuellt val

200

Poäng

Stäng

Gymnasiearbete

100

Poäng

Stäng

Totalt 2800 poäng
Kursutbud med reservation för eventuella ändringar.

Programmet för dig som vill jobba med människor och har ett intresse för mat, dryck och vackra måltidsmiljöer. Du får lära dig hantverket från grunden, både traditionellt och modernt och får kunskaper om måltiden som helhet där allt samverkar för att skapa måltidsupplevelser. Du kommer utveckla kunskaper om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du tränar också på kommunikation, kundbemötande och samarbete och kommer att utveckla din kreativitet och flexibilitet. Under femton veckor av utbildningen har du arbetsplatsförlagt lärande då du utvecklar dina yrkeskunskaper på en arbetsplats utanför skolan. Vi har ett väl utvecklat samarbete med flera av de bästa krogarna i regionen och på andra ställen i Sverige. Restaurangbranschen har också en stark internationell prägel och det finns möjlighet för dig att göra din praktik utomlands, men du börjar din karriär med att tillaga och servera lunch i vår gästrestaurang under handledning av våra duktiga lärare.

Publicerad