För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gemensamt
1000
Poäng
Ämnen som ingår
Gymnasiegemensamma
600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk
100
Programgemensamma
400
Hygien
100
Livsmedels- och näringskunskap 1
100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
100
Service och bemötande 1
100
Stäng
Inriktning
300
Poäng
Ämnen som ingår
Inriktning kök och servering
300
Matlagning 1
100
Servering 1
100
Mat och dryck i kombination
100
Stäng
Programfördjupning
900-1000
Poäng
Ämnen som ingår
Fördjupning lokal
500
Drycker och ansvarsfull alkoholservering
100
Matlagning 2
200
Servering 2
200
Fördjupning kock
500
Engelska 6
100
Matlagning 3
200
Matlagning 4
200
Fördjupning servis
400
Engelska 6
100
Service och bemötande 2
100
Drycker
100
Matsalshantverk
100
Stäng
Individuellt val
200
Poäng
Stäng
Gymnasisarbete
100
Poäng
Stäng
Gemensamt
1300
Poäng
Kurser som ingår
Gymnasiegemensamma
900
Gymnasiegemensamma | 900 |
---|---|
Engelska Nivå 1 | 100 |
Engelska Nivå 2 | 100 |
Historia Nivå 1a1 | 50 |
Idrott och hälsa Nivå 1 | 100 |
Matematik Nivå 1a | 100 |
Naturkunskap Nivå 1a1 | 50 |
Religionskunskap Nivå 1 | 50 |
Samhällskunskap Nivå 1a1 | 50 |
Svenska/svenska som andraspråk Nivå 1 | 100 |
Svenska/svenska som andraspråk Nivå 2 | 100 |
Svenska/svenska som andraspråk Nivå 3 | 100 |
Programgemensamma
400
Programgemensamma | 400 |
---|---|
Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1 | 100 |
Måltid och bransch Nivå 1 | 200 |
Måltid och bransch Nivå 2 | 100 |
Stäng
Inriktning
300
Poäng
Kurser som ingår
Inriktning kök och servering
300
Inriktning kök och servering | 300 |
---|---|
Mat och dryck i kombination Nivå 1 | 100 |
Matlagning Nivå 1 | 100 |
Servering Nivå 1 | 100 |
Stäng
Programfördjupning
900
Poäng
Kurser som ingår
Programfördjupning kök och servering
500
Programfördjupning kök och servering | 500 |
---|---|
Barteknik och ansvarsfull alkoholhantering Nivå 1 | 100 |
Försäljning och kundservice Nivå 1 | 100 |
Mat och dryck i kombination Nivå 2 | 100 |
Matlagning Nivå 2 | 100 |
Servering Nivå 2 | 100 |
Programfördjupning kök
400
Programfördjupning kök | 400 |
---|---|
Matlagning Nivå 3 | 200 |
Matlagning Nivå 4 | 200 |
Programfördjupning servis
400
Programfördjupning servis | 400 |
---|---|
Servering Nivå 3 | 200 |
Servering Nivå 4 | 200 |
Stäng
Individuellt val
200
Poäng
Stäng
Gymnasiearbete
100
Poäng
Stäng
Totalt 2800 poäng
Kursutbud med reservation för eventuella ändringar.
Programmet för dig som vill jobba med människor och har ett intresse för mat, dryck och vackra måltidsmiljöer. Du får lära dig hantverket från grunden, både traditionellt och modernt och får kunskaper om måltiden som helhet där allt samverkar för att skapa måltidsupplevelser. Du kommer utveckla kunskaper om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du tränar också på kommunikation, kundbemötande och samarbete och kommer att utveckla din kreativitet och flexibilitet. Under femton veckor av utbildningen har du arbetsplatsförlagt lärande då du utvecklar dina yrkeskunskaper på en arbetsplats utanför skolan. Vi har ett väl utvecklat samarbete med flera av de bästa krogarna i regionen och på andra ställen i Sverige. Restaurangbranschen har också en stark internationell prägel och det finns möjlighet för dig att göra din praktik utomlands, men du börjar din karriär med att tillaga och servera lunch i vår gästrestaurang under handledning av våra duktiga lärare.
Inriktning
Inriktningen kök och servering ger kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.
Inriktningen kan leda till fortsatta studier.
Fick du hjälp av informationen på sidan?
Ge oss gärna feedback så att vi kan göra hemsidan och informationen bättre.