Lyssna

Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Professorer kommer till Ängelholm och delar med sig av spännande spaningar om AI

Har du funderat över hur AI:n kan komma att påverka oss och vårt samhälle? Då bör du inte missa vetenskapskvällen den 20 mars på Rönnegymnaiset när fem svenska professorer kommer hit och bjuder på sina kvalificerade spaningar i ämnet!

Vetenskapskvällen är kronan på verket under Ängelholms vetenskapsvecka. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp och välja vad du, ni, vill gå på. Och så bjuds det på soppa. Visst låter väl detta spännande?

  • AI – Vad är det och varför är det viktigt?
  • Datorn som läkare
  • Hur tänker människor, djur och robotar?​
  • Vad krävs för att ett AI-system skall bli medvetet?
  • Drömmen om den mänskliga roboten​

Vetenskapskvällen är ett av flera inslag under Vetenskapsveckan som äger rum i Ängelholm den 19-21 mars. Under tre dagar möts allmänhet, skolelever, företagare och professorer under samma tak på Rönnegymnaiset på temat Hälsa och Teknik.

Vetenskapsveckan arrangeras av Campus Ängelholm, Ängelholms kommun och av Ängelholms näringsliv, med delfinansiering av Stiftelsen Gripen.

Programmet för hela vetenskapsveckan hittar du här:

vetenskapsveckan.nuLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Vetenskapsveckan är ett av flera exempel på kommunens arbeten och satsningar som har koppling till social hållbarhet och de internationella hållbarhetsmålen - FN:s globala mål i Agenda 2030.

Läs mer om hållbar utveckling i Ängelholms kommun Länk till annan webbplats.