Lyssna

Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Fordonsprogrammet i Ängelholm är bäst i landet!

I går kom representanter från Motorbranschens Arbetsgivareförbund MAF Transportföretagen till oss med det glädjande beskedet att vi vunnit första pris i deras tävling. Ordförande Sven-Olof Gudmundsson kom tillsammans med branschutvecklare Linda Stenström för att överlämna priset, 60.000 kr.

I januari 2022 deltog Fordons- och transportprogrammet i en tävling arrangerad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund MAF Transportföretagen. De ville ”premiera landets tre bästa gymnasieskolor som genom nytänk, kreativitet och ett innovativt arbete kan visa på en positiv utveckling av rekryteringen av elever till det fordonstekniska programmet”.

Utbildningen på Fordonsprogrammet i Ängelholm sker i nära samverkan med våra samarbetspartners från fordonsbranschen. Representanter från branschen deltar i utbildningen på skolan och eleverna matchas noga med företagen inför sin arbetsplatsförlagda utbildning för att hamna på ”rätt” arbetsplats. Det sedan två år tillbaka nystartade programmet har också utrustats med modern utrustning och bilar i samverkan med branschen.

Tävlingsbidraget skickades in i form av en film som du kan se i länken här nedan.

Länk till vår film Länk till annan webbplats.

Länk till tävlingen Länk till annan webbplats.


Bild från prisutdelningsminglet på Fordonsprogrammet i Ängelholm. Foto.